tisdag 16 februari 2010

Peppe - big in japan


Under helgen som gick fick vi finbesök från Sydkorea. Peppe hade lyckats skaka fram några lediga dagar från jobbet i Seoul för att kunna flyga över och åka japanskt puder. Jag mötte upp honom nere i Kutchan vid järnvägsstationen där vi tog bussen vidare mot Niseko. Fokus låg på lördagens åkning så efter en öl & lite häng i allrummet på vårt boende tog vi en tidig kväll.

Lördagen bestod av hikeande och rätt tung men djup snö. På kvällen gick vi och käkade färsk seafood, efter det gick vi upp på Yuki bar och drack en hel del öl. Söndagen blev slö, startade med brunch på Niseko Hilton. Körde ett åk efter det, sen stängde toppliftarna och vi bestämde oss för att ta det lugnt och sätta oss på bussen tillbaks hem. På kvällen skulle vi gå till ett on-sen i Annupuri och efter det käka på ett japanskt BBQ-ställe. När vi kom fram efter 40 minuters bussresa visade det sig att båda ställena var fullbokade och stängda för allmänheten, vi fick med skägget i brevlådan sätta oss på nästa buss som stod parkerad i väntan på nästa tur om 30 minuter och ta samma 40-minuters bussresa tillbaks till Niseko. Vi hamnade iaf tillslut på en grymt bra restaurang där man fick doppa kött och grönsaker i kokande buljong som avnjöts tillsammans med olika sidorätter, ruskigt gott!

Måndagen spenderades i Moiwa och som vanligt var det ingen hets och konkurrens om pudret. Tråkigt nog drog Magnus axeln ur led för tredje gången på en månad och det var därmed färdigåkt för hans del. Vi andra hittade ett skogsåk med midjedjup snö och supergles björkskog som vi körde tills benen inte orkade längre. Nu var det dags att visa Peppe hur det går till på ett on-sen, det blev en perfekt avslutning på en bra puderdag att sjunka ner i varmt källvatten. Kvällens höjdpunkt bestod av middag på ett sushitrain-ställe i Kutchan, kostsamt men riktigt god sushi!

Lite bilder från helgen ligger här...

2 kommentarer:

Johan R sa...

Jaha, då lyckas han infiltrera denna blogg också. Det märks nästan att Peppes marathon-skrivande smittat av sig. :D

Haha, skojar bara. Hoppas ni har det kanoners!

Sara BE sa...

Tredje gången på en månad! Aj!