tisdag 23 februari 2010

Mt Yotei...äntligen

På söndag 21:a februari blev det äntligen av, att klättra upp på vulkanen Yotei som är den högsta toppen i området med sina 1898 m. Tidigt på morgonen, 05:30, var det dags att dra på sig underställ och skidkläder, äta frukost, packa ihop turgrejorna och gå upp till minilivsbutiken Seicomart för vidare transport till vulkanens fot. Det snöade rejält när vi åt frukosten vilket gjorde mig en smula nervös, men som tur var avslöjade gryningsljuset blå himmel då vi stod och gjorde oss redo nedanför berget.

Turen uppför gick relativt smärtfritt, det blev en hel del småpauser då man kunde ta en bit godis och en klunk vatten. Efter ca fem timmars tur uppför stod vi på ungefär 70% av bergets totala höjd, redo att droppa in på sluttningen som badade i solljus. Mitt emot syntes Nisekos skidområde tydligare än någonsin tack vare det fina vädret, det utgjorde en mäktig syn från detta nya perspektiv.

Efter ett fint åk i snö av absolut toppkvalitet samlades alla med stora leenden nere vid botten av den öppna yta vi åkt nedför, transporten vidare ner mot bilen gick på en slingrande skogsbana omgiven av snötyngda träd. Med mindre än en vecka kvar av niseko-säsongen kändes det underbart att ha fått åka på vulkanen som gäckat vår fantasi sedan första dagen i Niseko och så gott som alltid dolts bakom höga slöjmoln kring toppen...

Bilder från dagen här...

Johans bilduppdatering finns här...

1 kommentar:

Johan R sa...

Sweet!
Såg galet skönt ut!