fredag 29 januari 2010

På baksidan av berget...

Igår torsdag hade vi bestämt att mötas upp med killarna som håller i freeride´s japanblogg nere vid gondolen i Hirafu. Vädret var relativt varmt nere i byn och sikten var ungefär jämförbar med ett mjölkglas, med andra ord var motivationen inte på topp och inga större förväntningar fanns inför dagen. I brist på bra åkning hade vi tagit med oss snöskor och stighudar för att kunna kolla runt berget på potentiella ställen att droppa in på när förhållandena är rätta. Under tiden upp mot toppen resonerade vi oss fram till att vi lika gärna kunde gå längst upp på Mt Annupuri. Robin och Max hade tidigare av misstag hamnat nere vid en onsen (japanskt badhus) på väg ner från baksidan och vi siktade in oss mot det hållet.

När vi kom ner ur dimman låg Goshiki onsen alldeles nedanför oss men innan det var dags att hoppa i de varma källorna tog vi en tur upp på berget ovanför Goshiki. På väg upp gick vi längs en totalt översnöad väg som bara plogas upp till badanläggningen vintertid, två-tre meter höga plogvallar ramar in vägen neråt från bergspasset. Terrängen var inte så olik svenskt kalfjäll med vindpinade björkar och raviner överallt.

Åket ner kommer inte gå till historien men det var fantastiskt att ställa brädan utanför, ta av sig boots och skalplagg och hoppa i perfekt tempererat källvatten i utomhusbassängen medan snöflingorna långsamt dalade ner i vattnet runtomkring. Till slut fick vi kliva ur badet pga vätskebrist, tidsbrist och även det faktum att våra händer började se ut som russin. Efter en snabb titt på fjällkartan såg det ut som det inte skulle vara alltför långt tvärs över berget till Moiwa. Mycket riktigt, 20 minuters hikeande senare kunde vi spänna på oss grejerna igen och köra samma ravin som vi åkt många gånger föregående dag ner mot Moiwa och därifrån ta bussen tillbaka mot Niseko...

Länk till Johans bildgalleri från dagen här...


Inga kommentarer: