torsdag 28 januari 2010

Moiwa

De senaste dagarna har varit fyllda av nya erfarenheter och upplevelser. Igår tog vi bussen från Niseko till Moiwa som är ett litet skidsystem väster om Niseko. Vi hade hört mycket positivt om Moiwa, främst från Pär som ursprungligen kommer från Märsta men varit i Niseko i över 20 år. I år jobbar han bl a åt Country Resort och kör skishuttlen som vi åker med upp till centrum förutom att jobba som guide. Eftersom mycket av Niseko var stängt pga hård vind passade det bra att köra i Moiwa som ligger lägre. På busshållplatsen på väg mot Moiwa stötte vi på två andra svenskar, Simon o Viktor, som vi träffat på några gånger uppe på berget i Niseko.

Vid första anblicken såg det inte så imponerande ut i Moiwa men redan andra åktet hittade vi massa rolig terräng via en ås där det gick att droppa in på valfri linje i gles skogsterräng. När sen porten till offpisten öppnade var lyckan gjord! Det visade sig vara rena godisbutiken med relativt korta men roliga, kuperade linjer ut från ett antal åsar där man kunde lägga sina egna spår relativt ostört. Vi hade från liften sett Pär svepa nerför berget på sin mäktiga splittail gentembräda (lokalt märke som tillverkar puderbrädor) med enorm nos. Precis efteråt var vi på väg upp i liften och hade turen att få hänga med Pär på några sköna turer i backcountryn.

Den perfekta avslutningen på en rolig men slitsam dag var att åka upp till centrum och släntra in på Niseko Alpen Hotel´s fina onsen för att mjuka upp trötta muskler i mineralhaltiga varma pooler och klassisk bastu.



1 kommentar:

Johan R sa...

Hah, klockren skylt!

"Nothing but powder snow."