tisdag 19 januari 2010

Kutchan

Idag tog vi en sovmorgon och bestämde oss för att ta en vilodag, ett bra val eftersom det var tösnö när vi gick utanför dörren för att ta skishuttlen. Uppe i Niseko bytte vi buss och åkte vidare mot Kutchan där vi som omväxling tänkte kolla runt lite, se en lite mer "vanlig" japansk tätort.

Det var rätt sömnig stämning där vi gick runt för att leta någonstans att äta lunch, matställena stänger ca kl 14 och öppnar igen runt 17-tiden. Mitt inne i Kutchan åker den sköna japanska busschauffören som kör skishuttlen på morgnarna förbi, vi hälsar och tänker inte mer på det. Tjugo minuter senare kommer han in igen på turistinformationen och försöker på japanska och bruten engelska förklara att vi ska åka och kolla på hans "second house" och en naturlig onsen som han har på sina ägor. Tack vare kvinnan på turistinfon lyckas vi få fram att han vill att vi ska hänga med och åka bulldoozer. vi såg frågande på varandra, egentligen hade vi tänkt kolla lite butiker i Kutchan och sen käka lunch men å andra sidan, man ska ta chanserna när de kommer.

För att göra en lång historia kort så åker vi med alla tre i en stor gammal bulldoozer som plöjer sig genom över två meter blötsnö...vi stannar till och kollar på Genkis garage,fullpackad med bilar och endurohojar, som ligger vid hans egen endurobana. Åter på väg mot hans onsen blir det för mycket snö och vi tvingas vända om innan vi kommit till varmvattenkällan. Som grädde på moset går en av bultarna till ena bandet på traktorn och ligger utrullat bakom, färdigkört för den gången alltså och vi får ta en kort promenad tillbaks till bilen för att ta oss åter till Kutchan. Väl framme käkar vi på en Izakaya, typ japansk tapasbar, bunkrar lite matvaror och hoppar på bussen tillbaks till Niseko...en lugn ledig dag med oväntade, uppskattade men galna inslag...

Lägger upp lite bilder från idag här...

1 kommentar:

Jacob sa...

Lovley! Åka bulldozer med en galen japan.